Često postavljena pitanja

Tim Fer Shop-a uvek je spreman da sa Vama podeli svoje dugogodišnje iskustvo kako bi Vam olakšao proces kupovine, izrade i montaže Corian® ploča.

Često postavljena pitanja

DuPont™ Corian® je čvrst, neporozan i homogen površinski materijal, sastavljen od ± 1/3 akrilne smole (takođe poznate kao polimetil metakrilat ili PMMA) i ± 2/3 prirodnih minerala. Glavni sastavni mineral je aluminijum trihidrat (ATH), dobijen od boksita, rude od koje se proizvodi aluminijum.

Corian ploče lepe se specijalnim Corian® dvokompotentnim lepkom, koji je u boji same ploče. To je jedan od razloga zašto Corian® ima nevidljive spojeve.

Corian je otporan na toplotu i ostaje neoštećen na temperaturama do 100° C. Međutim, kao i kod svih materijala za radne površine, važno je smanjiti direktno izlaganje toploti kako biste bili sigurni da neće doći do oštećenja. Preporučujemo korišćenje zaštitnih podmetača.

Corian je neporozan materijal i zbog toga fleke i mrlje ne mogu da prodju kroz površinslo sloj. Baš zbog toga smatra se smatra se najhigijenskijim izborom na trištu.

 Corian® ploče se lako čiste. Sapunica ili sredstva za čišćenje (Cif, Mr. Muscle, Ajax isl.) je sve što je potrebno za svakodnevnu negu vašeg Corian®-a. Ogrebotine, opekotine ili promene boje najbolje je prepustiti sertifikovanom fabrikatoru.

Detaljnije o održavanju Corian®-a možete pročitati – OVDE