Materijal koji inspiriše

Nevidljivi spojevi

Otporan

Izdržljiv

Lak za održavanje

Neporozan

Antibakterijski

Može se reparirati

Nevidljivi spojevi

Jedino što ograničava primenu i korišćenje DuPont™ Corian®-a je mašta. Komadi Corian®-a mogu biti zalepljeni jedan za drugi, bez vidljivog spoja. Tako se ostvaruju bezgranične mogućnosti u dizajnu. Duge radne ploče, na primer, mogu biti lako napravljene od više elemenata u radionici i potom spojeni na mestu ugradnje.

Corian® se takođe može koristiti za intarziju, naglašavanje ili raznoliku dopunu drugim materijalima, kao što su metal, drvo, kamen, staklo itd.

Graviranje

Zahvaljujući besprekornom izgledu Corian®-a, zajedno sa novim tehnologijama i revolucionarnim tehnikama, možete istražiti beskrajne mogućnosti dizajna. 

Sa Corian®-om možete ispratiti složeni dizajn po tačnim specifikacijama koristeći CNC mašine. Tako možete da prilagodite dizajn grafikama, logotipima i slikama na načine koje nikada ranije niste videli.

Izdržljiv, otporan i beskrajno svestran, Corian® se lako čisti i održava. Boje i teksture su iste celom debljinom materijala i ne blede. DuPont™ Corian® je čvrst materijal, koji ne može da se raslojava.

 Pored toga, Corian® je GREENGUARD® sertifikovan kao materijal sa niskim emisijama organskih jedinjenja.

Illumination serija

Transparentnost DuPont™ Corian®-a je posebno izražena kod svetlijih boja i u tanjim tablama. Mnogi dizajneri koriste ovaj materijal za kreiranje lampi i svetlosnih efekata za različite namene. Debljina ploča je 6 i 12 mm. Boje iz ove serije sadrže poboljšanu transparentnost koja se koristi za stvaranje posebnih svetlosnih efekata.

Preporučene boje za ovu tehniku uključuju : Artic Ice, Glacier Ice, Mint Ice, Nimbus Prima, Dune Prima, Gray Onyx, White Onyx, Jade Onyx, Gold Onyx…

Termoformiranje

Zaobljene ivice su poželjne u dizajnu kao i svuda.  One mogu uneti toplinu u okruženje ili obezbediti ergonomski siguran prostor.

Da biste stvorili te krivine, računajte na svestranost Corian®-a. Fleksibilan pri zagrevanju, Corian® se može termoformirati u više oblika ili obraditi poput drveta dajući savršeno zaobljene ivice. Sa Corian®-om ćete doživeti slobodu da kreirate inovativna rešenja za gotovo bilo koji dizajnerski scenario – od naslona koji odgovara konturama tela do prijemnih pultova koji ostavljaju bez reči.

Upotreba Corian-a na otvorenom

Dizajneri cene široku paletu boja Corian®-a, a mnoge od tih boja takođe poseduju dobru stabilnost, za trajnu lepotu koja može izdržati spoljne elemente. 

Corian® ima malu apsorpciju vlage i otporan je na zagađivače, vlažnost i procese zamrzavanja i otapanja. Ove osobine čine Corian® izvrsnim izborom pri dizajniranju elemenata na otvorenom, kao što su parkovi, igrališta, restoranske terase i plaže. Elegantan, praktično besprekoran i izuzetno svestran, Corian® je prikladan za svaki spoljni kontekst i primenu, od natpisa do sedišta, skloništa do skulptura. I izvanredan raspon Corian®-a u pogledu izbora boja, termoformiranja, teksturnih i svetlosnih efekata znači da su vaše kreativne mogućnosti praktično neograničene.